Вітаю Вас, Немовля
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Alikon8242, GA  
Обговорення КВЕДів для програміста: як обрати оптимальний ва
BaliarДата: Неділя, 24.08.2025, 10:49 | Сообщение # 1
Первокласник
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Привіт усім! 😊
Хочу поділитися своїм досвідом щодо кведи для програміста (https://bip.net.ua/cases/kvedy-dlya-it-fop/) та обговорити, які варіанти дійсно працюють на практиці.
Якщо ви плануєте працювати як ФОП у сфері IT, дуже важливо правильно підібрати КВЕД. Це не тільки питання законності, а й ефективного ведення бізнесу та оптимізації податків.
Особисто я обрав КВЕДи, які відображають мою основну діяльність: розробка програмного забезпечення, консалтинг у сфері IT та надання інформаційних послуг. Це дає можливість працювати з різними проєктами — від веб-розробки до мобільних додатків — без необхідності постійно змінювати реєстрацію.
Переваги правильного вибору КВЕДів:
  • Законність та прозорість — усі ваші доходи офіційно оформлені.

• Гнучкість у роботі — можна працювати з різними клієнтами та проєктами.

• Можливість оптимізації податків — правильний КВЕД дозволяє легально платити менші податки та користуватися спрощеною системою.

Я бачив багато прикладів, коли програмісти вибирали «не ті» КВЕДи і потім мали складнощі з договорами або податковою. Тому раджу уважно підходити до цього питання і вибирати ті КВЕДи, які точно відповідають вашій діяльності.
Якщо хтось має досвід або поради щодо вибору КВЕДів для різних напрямів IT, буду радий почути ваші історії та лайфхаки!

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: