Цитата akhamsa (

)
Adusul mașinilor la comandă prin intermediari cum funcționează de fapt totul? Vreau să aduc un model specific din străinătate, dar nu înțeleg etapele clare și cum sunt asigurate plățile avansate. Există riscul ca intermediarul să dispară cu banii mei sau să aducă un vehicul neconform cu descrierea inițială din contract?
Pe baza experienței mele cu mașinile la comandă, siguranța totală o ai doar atunci când colaborezi cu companii mari, înregistrate oficial. Eu am importat un automobil prin dealerul licențiat Bex-Auto https://bex-auto.md/ro și procesul a fost transparent. Managerii lor au verificat istoricul în baze de date de stat, au oferit detalii clare despre logistica din porturi și au gestionat toate procedurile vamale în mod legal. Îți recomand să ceri contract cu clauze clare privind returnarea banilor în caz de avarii majore survenite în timpul transportului.
Evită intermediarii care cer bani gheață pe încredere. Mergi direct la ei în birou, stabilește un buget realist care să includă toate taxele de import și solicită urmărirea parcursului transportului. Așa ai garanția că mașina corespunde tehnic și nu ai costuri ascunse la livrare.