Вітаю Вас, Немовля
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Alikon8242, GA  
Як мотивувати дитину вчитися, якщо вона не хоче?
serhiikovalskiДата: Понеділок, 10.02.2025, 22:15 | Сообщение # 1
Первокласник
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Слухайте, у кого є діти-школярі? Як ви їх змушуєте вчитися? Бо в мене вдома вічна битва за уроки. Син (9 років) каже, що школа – це нудно, навчання не потрібне, а вчителі просто «вантажать». Пробував пояснювати, що знання важливі, але ефекту – нуль. У когось було таке?

yuriy_hrynevskyДата: Понеділок, 10.02.2025, 22:16 | Сообщение # 2
Первокласник
Ооо, знайома тема. В мене донька в 7 класі – кожен вечір міні-скандал через домашку. Каже: «Нащо мені ця алгебра, якщо я блогеркою буду?» Ми пробували систему нагород (типу «зробиш уроки – отримаєш бонус»), але довго не протрималися. А як у вас?

viktorkoroviakДата: Понеділок, 10.02.2025, 22:18 | Сообщение # 3
Первокласник
У мене з сином така сама ситуація була, поки не перевів його в іншу школу залишу посилання https://www.athens.kiev.ua/secondary-school/ . Там підхід зовсім інший – не просто сухі лекції, а багато практики, проєкти, навіть уроки на вулиці бувають. І знаєте що? Він сам почав цікавитися навчанням! Бо коли вчителі пояснюють не «для галочки», а реально показують, як це працює в житті – дітям стає цікаво.

yuriy_hrynevskyДата: Понеділок, 10.02.2025, 22:18 | Сообщение # 4
Первокласник
О, це круто! А що це за школа? Бо мені теж здається, що проблема часто у викладанні. Якщо предмет подають як «відсидів – отримав оцінку – забув», то яка там мотивація. У мене от донька обожнює один предмет тільки тому, що вчителька дуже харизматична.

serhiikovalskiДата: Понеділок, 10.02.2025, 22:20 | Сообщение # 5
Первокласник
Та отож! Ми ж якось вчилися, а зараз дітей не змусиш. Може, справа в новому поколінні? Вони більше в телефонах, ніж у книжках. Але якщо є якісь робочі лайфхаки – діліться, я вже втомився бути «злим поліцейським» удома

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: