|
Чи варто відпускати дитину вчитись у Словаччину?
|
|
| serhiikovalski | Дата: Неділя, Вчора, 00:23 | Сообщение # 1 |
|
Ученик
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
| Сиділи з дружиною вчора, обговорювали майбутнє сина. Він вже в 11 класі, і все частіше говорить про навчання за кордоном, зокрема про Словаччину. Я, чесно, трохи насторожений… ніби й Європа, і перспективи, але як його відпускати самого? Плюс купа питань: мова, документи, чи не буде там складно адаптуватися. Може хтось уже через це проходив?
|
| |
| |
| yuriy_hrynevsky | Дата: Неділя, Вчора, 00:24 | Сообщение # 2 |
|
Ученик
| У мене племінник поїхав туди два роки тому. Теж спочатку всі переживали, особливо сестра. Але каже, що освоївся досить швидко, мова зайшла легше, ніж думали. І плюс — він там підробляє трохи, не сидить на шиї. Я б сказав, що це більше страх невідомого, ніж реальна проблема.
|
| |
| |
| viktorkoroviak | Дата: Неділя, Вчора, 00:26 | Сообщение # 3 |
|
Первокласник
| Я теж раніше скептично ставився до цього всього. Здавалося, що це щось складне і муторне з документами. Потім знайомі підказали, що є сервіси, які ведуть буквально за руку. От, наприклад, натрапив на https://slovakstudy.com/uk/ — там нормально пояснено весь процес. Вони допомагають з вибором, мовою і паперами. І що важливо, не виглядає як якась «сіра схема». Після цього якось спокійніше став дивитися на ідею.
|
| |
| |
| yuriy_hrynevsky | Дата: Неділя, Вчора, 00:30 | Сообщение # 4 |
|
Ученик
| 100%. Тим більше зараз це вже не щось екзотичне, багато хто їде. Головне — щоб був нормальний супровід і сам студент не «плив за течією». А там вже як піде, але шанс точно непоганий.
|
| |
| |
| serhiikovalski | Дата: Неділя, Вчора, 00:32 | Сообщение # 5 |
|
Ученик
| Та от і я більше боюсь не самого навчання, а всього навколо. Бо якщо дитина вже налаштована, то тримати силою — теж таке собі рішення. Мабуть, треба більше розібратись, а не одразу відкидати.
|
| |
| |